درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 26
بازدید دیروز : 20
بازدید هفته : 46
بازدید ماه : 358
بازدید کل : 130455
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




روشِ نوینِ تشدیدِ اسپینِ الکترون (ESR) که با لایه‌های نازکِ الماس و انبرک‌های اپتیکی کار می‌کند، توسط فیزیک‌دانان در آمریکا گسترش یافته است. به کمک این روش می‌توان میدان‌های مغناطیسیِ موضعی را در محیط‌های مایع اندازه‌گیری کرد. هم‌چنین می‌توان این روش را برای مشاهده و کنترل رده‌ای از پدیده‌ها که در مایعات رخ می‌دهند به‌کار گرفت، مانند فرآیندهایی که در سلول‌های زیستی یا ابزارهای الکتروشیمیایی صورت می‌گیرند. درواقع اعضای این گروه بر این باورند که برای به‌تصویرکشیدنِ میدان‌های مغناطیسیِ اطرافِ نورون‌های (عصبیِ) درونِ مغز، می‌توان از این روش بهره گرفت.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 23 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
مدل های تازه کامپیوتری حاکیست که ممکن است سیارات خیلی بیشتری از آنچه قبلا تصور می شد در جهان باشند که قابل سکونت هستند.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 23 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
محققان آمریکایی موفق به ایجاد کوتاه‌ترین پالس لیزری در فرایندی شده‌اند که می‌تواند ابزار لازم برای مشاهده مکانیک کوانتومی را در عمل فراهم کند.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 21 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
رسانه‌های جهان از پروژه‌ای خبر می‌دهند که بر اساس آن قرار است انسان طی یکصد سال آینده به ستاره دیگری سفر کند
به گزار ش مهر،‌ این پروژه که "یکصد سال سفر ستاره ای " نام دارد قصد ساخت کشتی‌های فضایی بزرگ برای اعزام انسان به دیگر ستاره‌ها را دارد.
نخستین تلاش برای این پروژه طراحی یک کشتی است که ظرفیت سفر به ستاره‌هایی در نزدیکی منظومه شمسی ما را داشته باشد.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 21 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

تصویر درخشان تلسکوپ فضایی هابل ناسا به نمایش مرکز خوشه کروی M4 پرداخته که از میان چندین کره درخشان سماوی که هر کدام یک کوره عظیم هسته‌ای هستند، شکار شده است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، M4 در فاصله 7200 سال نوری زمین و نسبتا نزدیک قرار داشته که آن را به یکی از اجسام اولیه برای پژوهش تبدیل کرده است.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 21 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

کاوشگرهای مریخ به کوچکی دانه‌های شن! نخستین نانوروبات‌های روی مریخ احتمالا به شکل ابری از غبار هوشمند خواهند بود که شامل روبات‌هایی به اندازه دانه شن با قابلیت حرکت به شکل توفان شن با استفاده از باد مریخی به عنوان محرک هستند.
کاوشگر مریخی کنجکاوی که روز دوشنبه در سیاره سرخ فرود آمد با برخورداری از 74 کیلوگرم محموله علمی به اندازه یک خودروی سواری است. استفاده از کاوشگرهایی با این مقیاس در سیارات دیگر به دلیل هزینه بالا و مصرف انرژی زیاد و محدودیت آنها ممکن نیست؛ از این رو محققان به دنبال ساخت دستگاه‌های نانوروبات ارزانتر در ابهاد یک میلیاردم کنجکاوی هستند.
یک فضاپیمای مداری به انتقال کپسولی از دانه‌های غبار بر روی مریخ می پردازد که از گرانش پایین این سیاره که 36 درصد گرانش زمین است برای حرکت بر روی بادهای مریخی استفاده خواهند کرد.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 20 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

همان‌طور که برخی از دانش‌مندان می‌گویند دهه‌ی بعد، دهه‌ی ماده‌ی تاریک خواهد‌‌بود؛ تلاش برای یافتن این ماده‌ی اسرارآمیز، در این دهه منجر به رد یا قبول بعضی از مهمترین فرضیه‌هایی می‌شود که درباره ی ماهیت آن مطرح شده‌اند. اما اخترفیزیک‌دان‌هایی هم هستند که می‌گویند شاید تاکنون ستاره‌شناسان نشانه‌هایی از ماده‌ی تاریک در قلب که‌کشان راه‌شیری خودمان یافته‌باشند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 20 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان