درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 18
بازدید دیروز : 52
بازدید هفته : 261
بازدید ماه : 299
بازدید کل : 130396
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




ستاره‌شناسان دانشگاه آریزونا موفق به شناسایی یکی از کم‌نورترین کهکشانهای دور در جهان شده‌اند که حدود 800 میلیون سال پس از آغاز جهان بوجود آمده است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این کهکشان که جزء 10 کهکشان بسیار دور در فضا قرار دارد، در پی اسکن یک بخش از آسمان به اندازه ماه با تلسکوپهای ماگلان رصدخانه لاس کامپاناس در شیلی شناسایی شده است.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 18 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

درحالیکه با پرتاب نخستین فضاپیمای باری خصوصی به فضا، سفرها و اکتشافات فضایی وارد عصر جدیدی شده است، محققان از برنامه بلند مدتی برای امکان سفر به خارج از منظومه شمسی تا یک قرن آینده خبر می‌دهند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، موسسه تحقیقات پیشرفته دفاعی آمریکا (DARPA) پروژه ای تحت عنوان برنامه سفر بین ستاره ای(100Year Starship) در دستور کار داشته و قصد دارد با حمایت از سازمان های مختلف، امکان سفر به خارج از منظومه شمسی و ستارگان دور دست را تا سال 2112 میلادی فراهم کند.
بخشی از برنامه موسسه DARPA حمایت مالی از سازمان‌هایی است که به توسعه تکنیکی، فرهنگی، اقتصادی مأموریت سرنشین‌دار به خارج از منظومه شمسی کمک می‌کنند.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 18 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دبیر اجرایی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران با بیان اینکه برای دومین بار پدیده نادر گذر زهره از مقابل خورشید در ماه جاری رخ خواهد داد، گفت: علاقمندان می توانند بامداد روز 17 خردادماه از محل زندگی خود با رعایت نکات ایمنی این پدیده را رصد کنند.

به گزارش سرویس علمی فناوری جام نیوز (30 May)، اسدالله قمری نژاد در گفتگو با مهر، با اشاره به پدیده گذر زهره از مقابل خورشید، افزود: معمولا سیارات داخلی (سیاراتی که میان خورشید و زمین قرار گرفته اند) می توانند در حرکت مداری خود در زمانهایی از مقابل خورشید عبور کنند و از دید ناظر زمینی به صورت لکه سیاره در مقابل قرص خورشید قابل مشاهده باشند.
دبیر اجرایی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران، با تاکید بر اینکه پدیده های گذر از پدیده های کمیاب و نادر نجومی هستند، اظهار داشت: یکی از نادرترین این دسته از پدیده های نجومی گذر سیاره زهره از مقابل خورشید است که به طور متوسط هر 120 سال قابل مشاهده است.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 18 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

پس از یک دوره نامعمول طولانی‌مدت سکون، خورشید در روز 17 مه (28 اردیبهشت) سال جاری به انتشار یک جرقه خورشیدی پرداخت که دانشمندان را در مورد تاثیر آن بر زمین سردرگم کرده است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دستگاه‌های نظارت نوترون در سراسر جهان در واکنش به این انفجار برای نخستین بار در شش سال اخیر روشن شدند، هر چند که این توفان از نوع M یا متوسط بود.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 18 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

محققان در ادامه تلاش‌ها برای آماده‌سازی سفر اکتشافی به سیاره سرخ، مرحله جدیدی از آزمایش تجهیزات مریخ نوردی را در کوه‌های آلپ با موفقیت به اتمام رساندند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان (ایسنا)، محققان طی سال های اخیر برای شبیه‌سازی سفر به سیاره سرخ، مناطق مختلفی را مورد بررسی قرار داده‌اند و در جدیدترین گام تیمی از داوطلبان یک سفر پنج روزه را در غارهای یخی رشته کوه آلپ تجربه کردند.
در این سفر شبیه سازی که در اواخر ماه آوریل (اردیبهشت ماه) در غارهای یخی منطقه Eisriesenwelt در مرکز اتریش انجام شد، داوطلبان لباس های فضانوردی و تجهیزات کاوش در مریخ را مورد آزمایش قرار دادند.
کاوشگران مریخ احتمالا در سیاره سرخ با غارهای سنگ آهکی و غارهای یخی مواجه خواهند شد؛ غارهای این منطقه در اتریش با هوای بسیار سرد و دمای ثابت می تواند وضعیت مشابه مریخ را برای محققان شبیه سازی کند.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 18 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

پس از ماه‌ها تأخیر، جدیدترین تلسکوپ فضایی ناسا ظرف دو هفته دیگر مأموریت خود را برای یافتن سیاه چاله‌های جهان و تحقیق درباره ماهیت اسرار آمیز آنها آغاز می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر، تلسکوپ جدید فضایی ناسا که از آن با عنوان نوستار (Nuclear Spectroscopic Telescope Array) یاد می‌شود قرار است 13 ژوئن (24 خرداد) از جزایر مارشال به فضا پرتاب شود. این تلسکوپ فضایی اشعه ایکس توسط موشک Pegasus XL به فضا پرتاب می‌شود.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 18 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

اتحادیه بین‌المللی شیمی محض و کاربردی نام دو عنصر سنگین جدول تناوبی را رسما تأیید کرد
به گزارش ایسنا، آزمایشگاه ملی Lawrence Livermore در کالیفرنیا روز پنجشنبه 31 می (یازدهم خرداد) از موافقت نهایی اتحادیه بین‌المللی شیمی محض و کاربردی برای تأیید نام‌های دو عنصر سنگین 114 و 116 جدول تناوبی خبر داد.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 18 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان