درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 36
بازدید دیروز : 18
بازدید هفته : 227
بازدید ماه : 265
بازدید کل : 130362
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




عكاسي نجومي از آن نوع فعاليت‌هايي است كه اين روزها مشتاقان فراواني پيدا كرده است. طاها قوچكانلو، عكاس موفق آسمان شب، مقاله‌اي نوشته است تا علاقه‌مندان را با تكنيك‌ها و نكته‌هاي عكاسي از سياره‌ها آشنا كند. براي خواندن مقاله، اينجا را كليك كنيد.

لينك مقاله

منبع:آسمان شب



پنج شنبه 11 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

فضانوردان ایستگاه بین المللی فضایی دیروز شنبه 6 خرداد ماه ، یک روز پس از ورود نخستین کپسول فضایی خصوصی وارد آن شدند.
به گزارش خبرگزاری مهر، دونالت پتیت نخستین فضانوردی بود که وارد کپسول فضایی دراگون شد و حس آن را چون یک اتومبیل نو توصیف کرد.

اولگ کونوننکو فرمانده ایستگاه بین المللی فضایی در سمت راست و دان پتیت مهندس پرواز در سمت چپ باز شدن موفقیت آمیز کپسول فضایی دراگون را علامت می دهند



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 11 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ک نوجوان 16 ساله موفق به حل معمایی شده که جهان ریاضیات را برای بیش از 350 سال درگیر خود کرده بود.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ شوریا ری پس از حل مسائلی که اسحاق نیوتن طراحی کرده بود، به عنوان یک نابغه شناخته شده است.
این دانش‌آموز هندی ساکن آلمان موفق به حل نظریه دینامیک ذره بنیادی شده که فیزیکدانان پیش از آن تنها با رایانه‌های قدرتمند قادر به محاسبه آن بودند.
راه‌حلهای وی بدین معنی است که دانشمندان اکنون می‌توانند مسیر پروازی یک توپ پرتاب شده را محاسبه و سپس چگونگی برخورد آن آن با دیوار و بازگشت آن را پیش‌بینی کنند.
شوریا ری پس از یک اردوی مدرسه به دانشگاه درسدن با این مسائل روبرو شد که استادان آنجا مدعی غیرقابل رمزگشایی بودن آنها بودند.
ری در این مورد توضیح داد: در آن زمان بود که من از خودم پرسیدم: چرا که نه؟ فکر می‌کنم این تنها یک نوع سادگی دانش‌آموزی بود که باور نداشتم راه‌حلی وجود نداشته باشد.
وی در سن شش سالگی شروع به حل معادلات پیچیده کرده ولی خود را نابغه نمی‌داند.
وی در سالهای کودکی از طریق پدر خود با مسائل حساب و ریاضی آشنا شد. ری چهار سال پیش از کلکته به آلمان مهاجرت کرده است. هوش وی به زودی در مدرسه مورد شناسایی قرار گرفته و دو سال جهش کرد.



پنج شنبه 11 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

شاید هیچ چیز در دنیای فیزیک همانند سیاهچاله ها اسرارآمیز نباشد، پدیده هایی کیهانی که همه چیز را به درون خود می کشند و حتی زمان را نیز در دل خود متوقف می سازند. بنابراین حتماً برایتان جالب خواهد بود که بدانید واژه سیاهچاله توسط کدام فیزیکدان پا به عرصه فیزیک گذاشت. این فیزیکدان کسی نبود جز جان ویلر (John Archibald Wheeler). جان ویلر، یکی از آخرین بازماندگان نسل فیزیکدانانی است که مستقیم با اینشتین همکاری داشته اند.
جان ویلر (John Archibald Wheeler)در واقع ویلر را می توان ادامه دهنده راه اینشتین در دست یابی به نظریه میدان واحد در فیزیک محسوب کرد. جان ویلر در نهم جولای 1911 در  شهر جکسونویل فلوریدا دیده به جهان گشود. 22 سال بیشتر نداشت که دکترای خود را از دانشگاه معروف جان هاپکینز امریکا دریافت کرد. او نزدیک به چهل سال تمام، استاد فیزیک دانشگاه پرینستون بود. او همچنین مدتی را در دانشگاه تگزاس در آستین سپری کرد.ویلر برخلاف اغلب دانشگاهیان آن دوران، در کنار تحقیق، اهمیت بسیار زیادی برای تدریس و آموزش نیز قائل بود.
روش تدریس ویلر مملو از خلاقیت، تخیل و ابتکار بود تاجایی که می توان او را علاوه بر یک فیزیکدان فوق العاده، یکی از شاخص ترین چهره ها در عرصه آموزش فیزیک نیز محسوب کرد. شاید به همین دلیل بود که فیزیکدانان بزرگی نظیر ریچارد فاینمن ، کیپ ثورن (Kip Thorne) ، چارلز میسنر ، رابرت والد ، جاکوب بکنستین ، هیو اورت  نزد او پرورش یافتند. ویلر در سال 1957، تعمیم نظریه نسبیت عام را آغاز کرد و بدین ترتیب از پدیده حیرت انگیز دیگری در پهنه کیهان پرده برداشت؛ کرمچاله ها. کرمچاله ها تونل هایی فضازمانی هستند که بخشی از جهان را به صورت میان بر به بخشی دیگر از آن متصل می کنند.
کرمچاله ها حتی می توانند با اتصال یک لحظه زمانی به لحظه ای دیگر در گذشته یا آینده، نقش ماشین زمان را ایفا کنند. از آن عجیب تر آنکه کرمچاله ها ممکن است کانال هایی برای خروج از این جهان و ورود به جهان های دیگر باشند. ویلر در یک سخنرانی عمومی در سال 1967 برای نخستین بار واژه «سیاهچاله» را به جهان فیزیک معرفی کرد. در ضمن، ویلر را می توان جزء یکی از پیشگامان نظریه گرانش کوانتومی به حساب آورد.
او زمانی در جمله مشهوری چنین گفت؛ «در کائنات چیزی جز فضازمان وجود ندارد. ماده، بار الکتریکی، الکترومغناطیس و تمامی میدان های دیگر همگی صرفاً تجلیاتی از همین فضازمان هستند.» جالب اینجا است که جدیدترین دستاوردهای فیزیکدانان در عرصه گرانش کوانتومی، این سخن ویلر را که مدت ها پیش بیان شده بود، تایید می کند. اگر چنین باشد باید گفت که ما حقیقتاً با تمامی کائنات یگانه ایم.



سه شنبه 9 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 


سازمان تحقیقات هسته‌ای اروپا (CERN) یکی از بزرگترین مراکز تحقیقی در زمینه فیزیک هسته‌ای و ذرات بنیادی است.

این مرکز در 29 سپتامبر 1954 طی کنوانسیونی که 12 کشور از اروپای غربی در آن شرکت کردند تأسیس شد و از آن زمان در حومه شمال شرق ژنو ودر نزدیکی مرز فرانسه و

سوئیس به کار خود ادامه داده‌است.

.





ادامه مطلب ...


سه شنبه 9 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

به گزارش خبرگزاری مهر، قدمت مطالعه و مشاهده آسمان و ستاره ها توسط انسان به اندازه قدمت داستانهایی است که درباره این پدیده های طبیعی گفته می شود. اما شیوه ای که انسان با استفاده آن موفق به نفوذ در میان آسمان شد به 400 سال پیش زمانی که گالیله برای اولین بار تلسکوپ ابداعی خود را به سوی آسمان نشانه رفت باز می گردد.

سایت علمی پاپ ساینس به احترام چهارصدمین سالگرد تلسکوپ به معرفی 10 تلسکوپ برتر زمینی و آسمانی از ابتدا تا کنون پرداخته است.

تلسکوپ جمینی: دو رصد خانه دوقلوی نوری و مادون قرمز جمینی با وجود اینکه فاصله زیادی با یکدیگر دارند با کمک یکدیگر قادر به نفوذ به اعماق آسمان خواهند بود.

جمینی جنوبی در فاصله 2.7 کیلومتری آندس در شیلی و جمینی شمالی بر فراز آتش فشان مائونا کی در هاوایی که تلسکوپهای بیشماری را در خود جا داده است، واقع شده اند.
 



ادامه مطلب ...


سه شنبه 9 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

به نظر می آید جهنم های سیاره ای که میشناسیم هر روز داغ و داغ تر میشوند. 20 سال پیش داغ ترین سیاره ای که میشناختیم زهره با دمای 460 درجه سانتیگراد بود. تازه پس از آن بود که شکارچیان سیارات فراخورشیدی شروع به کشف مشتری های داغ کردند: دنیاها یا بهتر است بگوییم جهنم هایی که هم از زهره بسیار داغ تر و هم بسیار بزرگتر هستند و در فواصل نزدیک به دور ستاره هایشان میگردند. برخی از آن سیاره ها بیش از 1000 درجه سانتیگراد دما داشتند.

 




ادامه مطلب ...


سه شنبه 9 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان