درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 32
بازدید دیروز : 18
بازدید هفته : 223
بازدید ماه : 261
بازدید کل : 130358
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




دانشمندانی از دانشگاه «ژوهانس گوتنبرگ» (JGU) در ماینتز روش جدیدی برای مشاهده پروتئین‌های منفرد ارائه کرده‌اند. دانش دقیق دینامیک پروتئین‌ها برای فهم فرایندهای زیست‌شناختی مرتبط با آنها که در سطح مولکولی رخ می‌دهند، ضروری است.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، تاکنون این اطلاعات بوسیله‌ی برچسب‌گذاری پروتئین‌ها با مواد فلورسانت بدست می‌آمد، ولی متاسفانه این کار پروتئین تحت مطالعه را تغییر می‌دهد و از این رو فرایند زیست‌شناختی که قرار است مشاهده شود را متاثر می‌کند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ایستگاه فضایی بین‌المللی در حال حرکت مداوم در مدار اطراف زمین با سرعت 27 هزار کیلومتر در ساعت بوده، اما به گفته ساکنان این مدارگرد بویژه «دون پتیت» فضانورد ناسا، دلیلی ندارد که یک نشانی پستی ثابت برای آن وجود نداشته باشد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کشتی‌های نیروی دریایی و حتی ایستگاه‌های دورافتاده در قطب جنوب نیز از نشانی پستی برخوردارند، از این رو «پتیت» به ایجاد چنین نامگذاری پستی برای برآورده کردن این نیاز از طریق وبلاگ خود در ناسا پرداخته است.
وی در این وبلاگ نوشته است: اطاق خواب من، یک جعبه کوچک به اندازه تابوت در پنجمین عرشه فضایی نود شماره 2 قرار دارد. من در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) در مدار پایین زمین (LEO) با شیب مداری 51.603 درجه و ارتفاع میانگین 400 کیلومتر ساکن هستم. از این رو نشانی پستی من به این قرار خواهد بود: نود شماره 2،‌ عرشه پنجم، ISS، LEO، 51.603
در این سیستم، عدد 51.603 کد پستی بوده که در آن اولین سه عدد به نمایش شیب مداری و دو عدد آخر به نمایش خود ایستگاه فضایی می‌پردازد.
ایستگاه فضایی سومین مدارگرد در این محل مداری پس از مجموعه ایستگاه‌های سالیوت و میر است. به عقیده پتیت می‌توان از این نامگذاری تا زمانی که این مدار توسط 99 ایستگاه فضایی اشغال نشده، استفاده کرد.
این در حالیست که نرخهای پستی به شکل نجومی خواهند بود.

منبع:ایسنا



دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

بیماری موتور نورونی به تدریج تمامی اعضای بدن را از کار انداخته و انسان را می‌کشد،‌ اما استثناهایی نیز مانند فیزیکدان مشهور انگلیسی،‌ استفان هاوکینگ وجود دارند که با این بیماری مقابله کرده و زنده مانده‌اند،‌ با این همه برای چنین فردی که از برجسته‌ترین دانشمندان جهان به شمار می‌رود برقراری ارتباط و سخن گفتن با اطرافیان عاملی بسیار حیاتی به شمار می‌رود.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

کارشناسان ناسا با تحلیل تصاویر ارسالی فضاپیمای وایز اعلام کرده‌اند حدود 4700 سیارک بالقوه خطرناک در اطراف زمین وجود دارند که می‌توانند با برخورد به سطح زمین، فاجعه‌ای به بار بیاورند.
سیارک‌های بالقوه خطرناک که PHA (مخفف عبارت potentially hazardous asteroids) نیز نامیده می‌شوند، صخره‌هایی سرگردان در منظومه شمسی هستند که در حرکت مداری خود به فاصله نزدیک‌تر از 8 میلیون کیلومتری از زمین می‌رسند (فاصله متوسط زمین تا ماه چهارصدهزار کیلومتر است) و آن‌قدر بزرگ هستند که بتوانند سالم از جو زمین عبور کنند و در برخورد با سطح زمین، به مناطق وسیعی از زمین آسیب وارد کنند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

محققان دانشگاه فنی ماساچوست، ناسا و دیگر سازمانها موفق به شناسایی بک سیاره در فاصله 1500 سال نوری شدند که به نظر در اثر حرارت بسیار بالای ستاره میزبان خود در حال بخار شدن است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) دانشمندان این گونه استنباط کرده‌اند که یک دنباله طولانی از غبار و ضایعات که بسیار شبیه دنباله یک دنباله‌دار است، در پشت این سیاره وجود داشته و می‌تواند گویای داستان تجزیه این سیاره باشد.
طبق محاسبات این تیم، این سیاره فراخورشیدی کوچک که تقریبا به اندازه سیاره ناهید بوده، در 100 میلیون سال آینده از هم خواهد پاشید.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

  آلبرت انیشتین : دانش محدود است ؛ تخیل جهان را محاصره خواهد کرد.

CERN : European Organization for Nuclear Reaserch
 
سرن ،سازمان اروپایی تحقیقات هسته ای است . این نام - cern- مخفف فرانسوی :...



ادامه مطلب ...


شنبه 23 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

برای تخمین جرم کهکشان‌ها، اخترشناسان نور مشاهده شده آنها را با استفاده از یک ضریب تبدیل به جرم تبدیل می‌کنند. اما اکنون جدیدترین معمای کیهانی: کهکشان‌های نخستین چند ستاره داشتند؟مشخص شده که تبدیلی که ده‌ها سال است اخترشناسان استفاده ‌می‌کنند، غلط است.
این تصویر متعلق به خوشه ستاره‌ای اومگا قنطورس واقع در کهکشان راه شیری است. در این تصویر، ستارگان جوان به رنگ آبی و ستارگان پیر به رنگ قرمز دیده می‌شوند. با این وجود، در کهکشان‌های دوردست‌تر محال است که بتوان ستارگان کم‌نور را مشاهده کرد. اکنون مشخص شده است که برخی از دورترین کهکشان‌های عالم از آنچه که اخترشناسان گمان می‌کردند، ستارگان بیشتری دارند.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 17 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان