درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 27
بازدید دیروز : 18
بازدید هفته : 218
بازدید ماه : 256
بازدید کل : 130353
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




مدیر شرکت «استون آئرواسپیس» در نشست ناسا از قصد خود برای آماده‌سازی یک روبات جهت بازدید از دریای یخی قمر مشتری، مأموریت روبات یخ شکن برای کاوش اسرار یخی مشتری برش پوسته و کاوش آب زیر آن سخن گفت.
بیل استون، که پیش از این از برنامه‌های شرکت خود برای ارسال مأموریتی به قطب‌های ماه به منظور حفاری یخ آن و استفاده از آن به عنوان سوخت برای فضاپیماها طی چهار سال آینده خبر داده بود، در نشست علوم زیست‌اخترشناسی ناسا در آتلانتا از هدف خود برای کاوش آب‌های زیر دریای یخ‌زده قمر اروپا توسط لیزرها برای برش یخ و جمع‌آوری نمونه جهت بررسی امکان وجود حیات سخن گفت.
این شرکت اکنون در حال کار بر روی یک استوانه روباتیک 1.8 متری در 25 سانتیمتری موسوم به «والکری (Valkyrie)» برای این مقصود است.
طبق برنامه استون، نیروگاه این شرکت در سطح این قمر قرار گرفته و یک لیزر پر قدرت در کابل‌های فیبر نوری به پایین سطح حرکت می‌کند.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

محققان دانشگاه ایالتی اوهایو برای اولین بار موفق به ثبت تصویر حرکت اتم در مولکول شدند
حرکت اتم‌ها در مولکول به تصویر کشیده
این تصاویر توسط یک دوربین فوق سریع به ثبت رسیده است و ارتعاش دو اتم درون مولکول را نمایش می‌دهد.

جالب است بدانید که از انرژی الکترون خود مولکول، برای نورانی کردن حرکت مولکول استفاده شده است یعنی در این فرآیند انرژی مولکول نقش فلش دوربین را ایفا می‌کند.

محققان در این آزمایش از پالس‌های لیزر فوق سریع برای ضربه به الکترونی که خارج از اربیتال طبیعی خود در مولکول قرار دارد استفاده کرده‌اند، سپس این الکترون تحریک ‌شده به سمت مولکول باز می‌گردد و از سطح آن پراکنده می‌شود و عملکردی شبیه به فلش دارد.

گام بعدی مشاهده دقیق و مرحله به مرحله واکنش‌های شیمیایی الکترون است.

این تکنولوژی جدید در علوم فیزیک، شیمی، زیست شناسی و علم مواد کاربرد گسترده‌ای دارد و به جرات می‌توان گفت یک تحول عظیم در ارتقای دانش بشر محسوب می‌شود.



پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

سازمان فضایی اروپا درنظر دارد مأموریتی را به خورشید آغاز کند و بیش از هر زمان دیگری به ستاره سوزان منظومه شمسی نزدیک پروژه مطالعه ماده تاریک اجرا می‌شودشود، این سازمان همچنین به زودی پروژه مطالعه روی ماده تاریک را آغاز می‌کند.

 پروژه 300 میلیون پوندی سازمان فضایی اروپا با همکاری یک شرکت انگلیسی طی یک دوره 5 ساله برای مأموریتی هفت ساله اجرا شود.

سازمان فضایی اروپا قرار دادی را با شرکت انگلیسی آستریوم امضا کرده تا این فضاپیما در سال 2017 به فضا پرتاب شود. این قرارداد یکی از بزرگترین قراردادهایی است که تاکنون میان انگلستان و سازمان فضایی اروپا مستقر در پاریس منعقد شده است.

 



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

با موافقت مسؤولان ناسا و برای انجام تست‌های نرم‌افزاری نهایی و تکمیلی، پرتاب نخستین فضاپیمای خصوصی دراگون یک هفته به زمان جدید پرتاب نخستین فضاپیمای خصوصی به ایستگاه فضایی اعلام شدتأخیر افتاد.
درحالی که پیش از این 30 آوریل (یازدهم اردیبهشت) به عنوان زمان پرتاب فضاپیما اعلام شده بود، شرکت SpaceX اعلام کرد، برای انجام تست‌های نرم افزاری نهایی زمان پرتاب به هفتم می (هجدهم اردیبهشت) موکول می‌شود.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

بنا بر اظهارات دانشمندانی از دانشگاه کمبریج می‌توان راندمان بیشینه پانل‌های خورشیدی را با پیل‌های خورشیدی جدید تا بیش از شکار انرژی بیشتر با نوع جدید پیل خورشیدی هیبریدی 25 درصد افزایش داد.
دانشمندانی از آزمایشگاه کاوندیش، واقع در بخش فیزیک دانشگاه کمبریج، نوع بدیعی از پیل خورشیدی ساخته‌اند که می‌تواند انرژی خورشیدی را با بازده بیشتری نسبت به طراحی‌های متداول جمع‌آوری کنند. پیل‌های خورشیدی متداول فقط قادر به گیراندازی قسمتی از نور خورشید هستند و بسیاری از انرژی نور جذب شده، بویژه فوتون‌های آبی، به صورت گرما تلف می‌شوند. این ناتوانی در استخراج کامل انرژی تمام رنگ‌های مختلف نور در نگاه اول بدین معناست که پیل‌های خورشیدی متداول قادر به تبدیل بیش از 34 درصدی نور خورشیدی قابل دسترس به توان الکتریکی نیستند.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 از زمانی‌که کاوشگر وایکینگ در سال 1976 / 1355 به مریخ رفت، ناسا چندین کاوشگر، فرودگر و مریخ‌نورد دیگر را به سطح این سیاره شاید ۳۶ سال پیش در مریخ حیات کشف شده باشدفرستاده است تا به مطالعه ساختار سیاره و جستجو برای نشانه‌های حیات میکروبی بپردازند. اما این امکان وجود دارد که نشانه‌های حیات تمام این سال‌ها در داده‌های وایکینگ پنهان بوده باشد. تحلیل جدید داده‌های جمع‌آوری شده توسط کاوشگرهای وایکینگ 1 و 2 نشان می‌دهد که این ماموریت‌ها بیش از سه دهه پیش مدارکی از حیات میکروبی را یافته است.
به گزارش پاپ‌ساینس، تحلیل جدید بر یکی از سه آزمایش انجام شده توسط کاوشگر متمرکز شده است: آزمایش رهاسازی برچسب‌دار (Labeled Release Experiment). این ابزار با آمیختن نمونه‌های خاک مریخی با قطرات آب حاوی مواد مغذی و کربن رادیواکتیو، به جستجوی نشانه‌های حیات می‌پرداخت. اگر خاک حاوی میکروب بود، باید این اتم‌های کربن و مواد مغذی را مصرف می‌کردند و گاز متان و یا دی‌اکسید کربن رادیواکتیو آزاد می‌کرد. وجود هر کدام از این مواد به کاوشگرها اطلاع می‌داد که حیات در خاک وجود دارد؛ حداقل استدلال‌ها این‌طور می‌گفتند.
این دقیقا اتفاقی است که رخ داد. اما سایر آزمایش‌های وایکینگ داده‌های آزمایش LR را پشتیبانی نکردند، و دانشمندان ناسا مجبور شدند که یافته‌های LR را به عنوان داده‌های متناقض کنار بگذارند.
اما اکنون، یک تحلیل که توسط عصب‌زیست‌شناس دانشگاه کالیفرنیا جنوبی (و مدیر سابق پروژه شاتل فضایی ناسا) و ریاضی‌دان دانشگاه سیه‌نا ایتالیا انجام شده است، می‌تواند آن برداشت را نقض کند. آنها از روشی موسوم به تحلیل خوشه‌ای (Cluster Analysis) استفاده کردند، که با دسته‌بندی داده‌هایی با ظاهر مشابه، درمی‌یابد که چه اتفاقی افتاده است. آنها کشف کردند که تحلیل دو خوشه را ایجاد می‌کند: یک خوشه برای دو آزمایش موثر وایکینگ و خوشه دیگر برای پنج آزمایش کنترلی.
علاوه بر این، زمانی‌که آنها داده‌های وایکینگ با منابع زیستی تاییدشده زمینی همچون قرائت‌های دمای بدن موش‌های آزمایشگاهی مقایسه کردند؛ تحلیل به درستی یافته‌های زیستی را جدا از داده‌های غیرزیستی آزمایش‌های کنترل زمینی، همراه با نتایج آزمایش‌های موثر وایکینگ خوشه‌بندی کرد. تمام این نتایج ذاتا به این معنی هستند که تحلیل خوشه‌ای، زمانی‌که با مقدار مناسبی از هر دو داده‌های زیستی و غیرزیستی تغذیه می‌شود، به درستی این دو نوع داده را از هم جدا می‌کند. و زمانی‌که این کار برای یافته‌های LR انجام می‌شود، داده‌های وایکینگ را در گروه «داده‌های زیستی» دسته‌بندی می‌کند.
البته این نتایج شواهد وجود حیات میکروبی در مریخ را قطعی نمی‌کند. این تحلیل صرفا این شواهد را قطعی می‌کند که بین داده‌های آزمایش LR وایکینگ و داده‌های آزمایش کنترل یک تفاوت مطلق وجود دارد. و همچنین نشان می‌دهد که داده‌های وایکینگ در زمره داده‌های زیستی قرار می‌گیرد. مطالعات بیشتری مورد نیاز است، اما اگر تحلیل خوشه‌ای ما را به چنین باوری می‌رساند، پس شاید نخستین نگاه ما به یافتن حیات میکروبی در خاک‌های مریخ اشتباه بوده است؛ نگاهی که باعث شده است این معدن طلا مدت‌ها بلااستفاده باقی بماند.



شنبه 2 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

سازمان فضایی ناسا از ترخیص یک فضاپیمای باری متعلق به شرکت «اسپیس» برای پرواز آزمایشی به سمت ایستگاه فضایی بین‌المللی خبر داد.زمان پرتاب نخستین فضاپیمای خصوصی به ایستگاه فضایی بین‌المللی اعلام شد
 ماموریت «دراگون» اولین پرواز یک فضاپیمای خصوصی به سوی ایستگاه فضایی محسوب شده که یک مجموعه مداری 100 میلیارد دلاری مشترک میان آمریکا، روسیه، اروپا، ژاپن و کانادا در ارتفاع 386 کیلومتری زمین است.
ناسا در پی پایان برنامه 30 ساله شاتل خود اکنون بر روی شرکتهای «اسپیس ایکس» و «اوربیتال ساینس» برای انتقال تدارکات و تجهیزات علمی به ایستگاه فضایی حساب می‌کند.



ادامه مطلب ...


شنبه 2 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان