درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 15
بازدید دیروز : 18
بازدید هفته : 206
بازدید ماه : 244
بازدید کل : 130341
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




برگزاری نشست «مسأله کسوف‌های حلقوی در ادوار میانه اسلامی»نشست علمی با موضوع «مسأله کسوف های حلقوی در ادوار میانه اسلامی» با حضور دکتر سیدمحمد مظفری چهارشنبه 23 فروردین ماه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نشست علمی با موضوع «مسأله کسوف های حلقوی در ادوار میانه اسلامی» را با حضور دکتر سیدمحمد مظفری برگزار می کند.

این نشست چهارشنبه 23 فروردین ماه از ساعت 16-14 در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در بزرگراه کردستان نبش خیابان 64 واقع است و این نشست در سالن حکمت این پژوهشگاه برگزار می شود.



پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

بزرگداشت پرواز اولین انسان به فضا در ایرانمراسم بزرگداشت پرواز اولین انسان به فضا تحت عنوان "شب یوری" همزمان با سراسر جهان در چهارشنبه23 فروردین برگزار خواهد شد.
 45 سال پیش در 12 آوریل 1961، زمانی که غرش مهیب موتورهای قدرتمند راکت حامل وستک1 سرتاسر پایگاه فضایی "بایکنور" را در می نوردید، عصر جدیدی در تاریخ بشر آغاز شد که زندگی و فهم بشر از دنیای اطراف را تغییر داد.
یوری گاگارین، سرنشین این فضاپیمای تاریخی اولین بشری بود که به فضا سفر کرد. مدار گرد حامل وی پس از آنکه 108 دقیقه با سرعت 27 هزار و 400 کیلومتر در ساعت یک بار زمین را دور زد به سلامت به زمین بازگشت و افتخاری بی‌نظیر را برای خود و کشورش به ارمغان آورد.
سفر یوری گاگارین در 12 آوریل، موجب شد که وی به عنوان اولین انسانی معرفی شود که مرز فضا را گشود و قدم به دنیایی اسرارآمیز نهاد. این امر موجب شد که امروز بهانه ای باشد برای اینکه مردم از سراسر جهان گرد هم آیند و سالگرد این پرواز تاریخی را در کنار هم جشن بگیرند.
در این گردهمایی که با عنوان پروژه "شب یوری" (Youri Night) معروف شده است، 200 برنامه مختلف در بیش از 46  کشور با هدف آشنا کردن عموم مردم با فناوری فضا و نقش آن در زندگی روزمره انسانها برگزار می شود. در ایران نیز گروه های مختلف نجومی اقدام به برگزاری پروژه جهانی شب یوری می کنند.
برگزاری این پروژه امسال مصادف است با 23 فروردین که در این راستا موسسه صلح آسمانی فردا شب به این مناسبت برنامه رصدی و آموزشی را در بام تهران برگزار می کند.
در این مراسم شرکت کنندگان با ابزار رصدی اقدام به مشاهده اعماق آسمان می کنند و در طی برگزاری این مراسم خواسته می شود تا فضای ماوراء جو در خدمت پیشرفت و آسایش زندگی بشر قرار گیرد.



پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

در دمای سطحی 350 درجه سانتی‌گراد، یخ آب وجود داردعطارد یا تیر نزدیک ترین سیاره منظومه شمسی به خورشید است. از نظر اندازه نسبت به دیگر سیارات کوچکترین آن‌ها نیز به حساب می آید. قطر آن در حدود 4880 کیلومتر و در یک مدار بیضی شکل به دور خورشید می گردد. نزدیکترین فاصله آن از خورشید تنها 9/45 میلیون کیلومتر و دورترین فاصله آن77 میلیون کیلومتر است. لذا همواره در اطراف خورشید حضور دارد و برای ما تنها در هنگام طلوع و غروب قابل رویت است.

این سیاره بسیار گرم است و درجه حرارت سطح آن در هنگام روز به حدود 427 درجه سانتیگراد و در شب به 173 درجه زیر صفر کاهش می‌یابد. عطارد هر 88 روز یک بار یک دور به گرد خورشید می چرخد ( دوره تناوب نجومی ). در حالی که در مدت 5/58 روز یک دور به دور خود می چرخد ( حرکت وضعی ). در عطارد هیچ گونه جوی وجود ندارد، ولی برخی مطالعات وجود مقدار کمی گاز هلیوم را که گفته می شود از طریق بادهای خورشید به گرد این سیاره قرار گرفته اند اثبات می‌کند. شکل ظاهری این سیاره بسیار آبله گون است و چهره‌ای شبیه به کره ماه دارد.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

اجرای پروژه جهانی صلح ستارگان در ایرانمدیر مؤسسه نجوم مدار 27 درجه از برگزاری پروژه جهانی صلح ستارگان خبر داد و گفت: در این پروژه کره زمین به 10 منطقه تقسیم و اقدام به برگزاری شبهای رصدی می شود.
هومن نجفی با اشاره به سابقه برگزاری پروژه جهانی صلح ستارگان، افزود: این پروژه نجومی از سال 2010 در ماه آوریل (اواخر فروردین ماه) با هدف صلح از طریق آسمان بدون مرز برگزار می شود.
وی افزود: این برنامه  از امروز 23 فروردین تا روز جمعه این پروژه جهانی با شعار زندگی در جهان بدون جنگ برگزار می شود.
مدیر موسسه نجوم مدار 27 درجه مستقر در پارک فناوری قشم به بیان جزئیات این پروژه پرداخت و اظهار داشت: در این پروژه کره زمین از شرق به غرب به 10 منطقه قسمت تقسیم می شود و کشورهای هر منطقه طی 3 شب اقدام به برگزاری برنامه های رصدی چون برگزاری شبهای رصدی (Star Party)، نمایشگاه های عکس نجومی و کارگاه های آموزشی در خصوص پروژه صلح ستارگان می کنند.
وی ترویج صلح و دوستی میان فرهنگها و ملتها از طریق آسمان و حفاظت از محیط زیست را از اهداف این پروژه ذکر کرد و یادآور شد: در این راستا کشورها در ماه آوریل با برگزاری شبهای رصدی و تماس با گروه های نجومی سایر کشورها پیام صلح و دوستی خود را ارسال خواهند کرد.
نجفی از آغاز اجرای این پروژه خبر داد و خاطر نشان کرد: این پروژه از شرقی ترین نقطه کره زمین آغاز و در غربی ترین منطقه پایان می یابد و در ایران از امروز چهارشنبه 23 فروردین آغاز و تا روز جمعه 25 فروردین ماه ادامه دارد.
عضو موسسه صلح ستارگان یادآور شد: در این 3 شب گروه های مختلف نجومی اقدام به برگزاری رصد نجومی خواهد شد ضمن آنکه با تماس با گروههای نجومی سایر کشورها پیام صلح و دوستی خود را با شعار " زندگی در جهان بدون جنگ در زیر آسمان بدون مرز" ارسال می کنند.



پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

کشف پدیده‌ای عجیب در خورشیددانشمندان در رصدهای خود بر روی خورشید، متوجه الگویی از سلولهایی با مرکز درخشان و مرزهای تاریک در تاج یا جو خورشیدی شده‌اند.

 طبق این رصدها که در پاییز 2011 توسط رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا انجام شده، این سلولها تا حدی شبیه به الگوی سلولی موجود در سطح خورشید بوده اما کشف این الگوها در بخش بالایی جو خورشید تا حدی عجیب بنظر می‌رسد.




ادامه مطلب ...


پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

میلیارد ها جهان قابل زیست در کهکشان راه شیریآیا ممکن است در کهکشان ما "ده ها میلیارد" سیاره قابل زیست باشد؟ این سخن نتیجه یک مطالعه جدید است که با هدف جستجوی سیارات سنگی در منطقه یا کمربند حیات بدور ستاره های کوتوله سرخ به راه انداخته شده بود. یک تیم بین المللی اخترشناسان با استفاده از طیف نگار HARPS رصدخانه جنوبی اروپا تخمین زده که در کهکشان راه شیری ده ها میلیارد سیاره قابل زیست وجود دارد که به احتمال زیاد حدود یک صد سیاره آن در فاصله کمتر از 30 سال نوری در همسایگی خورشید ما قرار دارد.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

مجله نشنال جغرافی این هفته نیز با ارائه تصاویری چون شفق هنرمندانه، زنبق کیهانی و توپ تیتانی به معرفی گزیده ای از زیباترین تصاویر نجومی هفته پرداخت.

 همانند هفته های گذشته مجله نشنال جغرافی گزارشی از زیباترین تصاویر نجومی هفته را منتشر کرد.

زنبق گلدار

زیباترین تصاویر نجومی هفته



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان